Montis Bouw Bouwen aan nieuwe omzet

Uitdaging Leads generen - Voorspelbare omzetgroei

Projecten in de woningbouw hebben meestal een lange doorlooptijd. Het gaat voor klanten natuurlijk ook om een grote uitgave die ze hooguit enkele keren in hun leven doen. Vervolgens heb je vaak nog te maken met vergunningstrajecten en levertijden van materialen. Je moet als bouwbedrijf dus ver vooruit kijken en steeds zorgen dat je sales pijplijn goed gevuld is. 

Montis Bouw kwam bij ons met hun uitdaging: het bedrijf maakte een sterke groei door, maar dat kwam met name door een grote groei in nieuwbouwprojecten. Doordat deze projecten een lange doorlooptijd hebben en met een aantal piekmomenten qua werk ontstonden er gaten in de planning; er waren meer verbouwingsprojecten nodig. Daarbij was het belangrijk om meer grip te krijgen op hoeveel leads er voor dit werk binnenkomen

Specificaties

Doelgroeponderzoek
Landingspagina
Google Ads Campagne
Email Automation

Statistieken & Offerteaanvraag

Resultaat Concrete Resultaten - Leads die klaar zijn om te kopen

Om snel tot concrete resultaten te komen hebben we gekeken naar ‘laaghangend fruit’; hoe kunnen we met een zo beperkt mogelijke investering een extra omzetstroom op gang brengen om ruimte te maken voor de doorontwikkeling.

En dat laaghangend fruit was snel gevonden; dakkapellen. Een overzichtelijk product met een overzichtelijk bouwproces dat goed te structureren en schalen is.

Landingspagina

Na een kort doelgroeponderzoek hadden we binnen enkele dagen een landingspagina met een Google Ads campagne. Toen binnen 2 uur na het live zetten van de landingspagina de eerste aanvraag binnen kwam, en de aanvragen in dat weekend binnen bleven komen, was het snel duidelijk dat we nog een stap aan de ‘funnel’ toe moesten voegen. We koppelden het aanvraagformulier aan een email automation voor het automatisch versturen van offertes en een tool om afspraken te plannen voor de opvolging.

Binnen enkele dagen kwamen de eerste afspraken binnen; leads die het product en de offerte hebben bestudeerd en klaar zijn voor de volgende stap; wat wil je nog meer?

Wat zegt de klant?

“Hele leuke samenwerking! Peter komt met ideëen en initiatieven die meteen goede resultaten opleveren, maar betrekt ons ook steeds in het proces zodat we echt een team met elkaar vormen. Peter snapt ondernemers en helpt je echt verder! “

Thijs Kluft – Montis Bouw

Ook zo'n project? of gewoon contact

Wil jij ook zo’n project? Plan dan direct jouw gratis online groei gesprek in met Peter. Hij geeft je gratis tips waar je snel mee aan de gang kan en vertelt je graag hoe wij je kunnen helpen! Of vul gewoon even het onderstaande formulier in en laat ons weten hoe we jou kunnen helpen, dan nemen we snel contact met je op!