wijkopenbedrijven.nl

De verkoper verleiden

wijkopenbedrijven.nl

Uitdaging

Een landingspagina zonder leads

Wijkopenbedrijven.nl is eigendom van een groep investeerders die gezamenlijk op zoek zijn naar mooie MKB-bedrijven om over te nemen. Er kunnen voor ondernemers allerlei redenen zijn om hun bedrijf te willen verkopen, maar dat is vaak nog niet zo makkelijk en kost vooral veel tijd. Met wijkopenbedrijven.nl wilden de investeerders een overzichtelijke en laagdrempelige manier bieden voor ondernemers om hun bedrijf snel te verkopen. 

Maar ondanks dat ze de markt goed kenden, had de website, die ze door een freelancer hadden laten bouwen, in een jaar tijd nog geen enkele lead opgeleverd. Ze hadden van alles geprobeerd; blogs, social media, google ads, maar het bleef stil. 

Specificaties

  • Doelgroeponderzoek
  • Conversie optimalisatie
  • Google ads campagne
  • Email automations in Mailchimp

RESULTAaT

Inhoud en inrichting afgestemd op de doelgroep

We startten met een doelgroeponderzoek en het uitwerken van Buyer Persona’s; want als de uitgangspunten verkeerd blijken te zijn is de kans op goede leads natuurlijk klein. Vervolgens voerden we conversie-optimalisatie uit; we stemden de inhoud en indeling van de pagina’s af op de Buyer Persona’s en de klantvraag, richtten de formulieren opnieuw in en zorgden voor een nieuwe pakkende ‘headline’ bovenaan de landingspagina. Daarbij maakten we de resultaten ook meteen meetbaar en inzichtelijk; anders vaar je blind. 

We stelden een kleine google ads campagne in en binnen een week was de eerste lead binnen.

Toen de leads binnen bleven komen werd het al snel wat onoverzichtelijk voor de investeerders wie nou welke lead opvolgde en hoe het daarmee stond. Om dat proces beter te stroomlijnen en een deel van de eerste opvolging te automatiseren richtten we MailChimp in; een email systeem dat automatisch opvolgende mails verstuurt aan de leads en daarbij overzicht biedt voor de investeerders en zo als een simpel maar effectief CRM-pakket fungeert.

Wat zegt de klant?

“Een aantal van ons had slechte ervaringen met online marketing bureaus; mooie beloftes en facturen, maar geen resultaten. Peter begreep dit goed en wist ons vertrouwen te winnen door snel met de eerste resultaten te komen“

Chris – Wijkopenbedrijven.nl

Ook zo'n project? of gewoon contact

Wil jij ook zo’n project? Plan dan direct jouw gratis online groei gesprek in met Peter. Hij geeft je gratis tips waar je snel mee aan de gang kan en vertelt je graag hoe wij je kunnen helpen! Of vul gewoon even het onderstaande formulier in en laat ons weten hoe we jou kunnen helpen, dan nemen we snel contact met je op!