De Beste Tools voor Email Marketing

Email marketing is een breed begrip. Veel bedrijven hebben de gewoonte om wekelijks of maandelijks een nieuwsbrief te versturen. Wij zien dat vaak een beetje zijn doel voorbij schieten; marketing werkt alleen als het relevant is voor je doelgroep.

Een email automation, een serie emails die verstuurd wordt nadat iemand bijvoorbeeld een download heeft gedaan of zich ergens voor heeft ingeschreven, kan je helemaal toespitsen op de actie die de ontvanger zelf heeft ondernomen en heeft dan dus een hoge mate van relevantie. Dit kan je dus helpen om meer verkopen uit je leads te halen en daarbij grote delen van het klantproces uit handen nemen.

Maar welke tools kan je daar nou het best voor inzetten?

We hebben de afgelopen jaren met verschillende tools gewerkt. Om te beginnen hebben de meeste formulier-plugins en -tools voor websites een functie waarmee je automatisch direct een antwoord kunt laten versturen naar de verzender. Wil je echter meer dan 1 email sturen, of in de toekomst gebruik maken van de lijst met emailadressen en contactgegevens die je opbouwt, dan is het aan te raden hiervoor een email marketing tool voor te gebruiken.

Wij zijn zelf het meest tevreden met ActiveCampaign; dit is een breed ondersteund platform met veel functionaliteiten. De meest basisfunctionaliteiten voor email zijn al beschikbaar in het Lite pakket vanaf $ 9,00 per maand. En wanneer je doorgroeit met je bedrijf beschikt het volgende pakket ook over een bruikbare CRM module zodat je klantcontact en verkooptrajecten goed bij kunt houden en deels kunt automatiseren.

Bruikbare alternatieven voor ActiveCampaign zijn MailchimpMailerliteOntraport en Convertkit. De goed ingerichte automation tools in combinatie met de CRM functionaliteiten en de gunstige prijs was voor ons de reden om voor ActiveCampaign te kiezen.

Veel formulier plugins hebben al een ingebouwde koppeling met platformen als ActiveCampaign of Mailchimp. Is dat bij jou niet het geval? Dan is de kans groot dat je met met Zapier toch de koppeling kunt maken. Zapier is een tool die specifiek is gericht op het maken van koppelingen tussen verschillende online marketing tools.

Wil je aan de gang met email automation? Wij zijn partner van ActiveCampaign en kunnen je helpen met de inrichting van je email marketing.

Kennisbank

1-Page Marketingplan

Het uitwerken van je marketingstrategie doe je in een aantal lagen: Identiteit – Wie ben jij als bedrijf? Wat is je Missie en wat vind

Lees verder

Laat je gegevens achter

Wij nemen contact met je op.