Leskracht

Verder bouwen en op schalen

Growth Marketing  |  Advertising 

Het probleem

Leskracht heeft de afgelopen jaren heel hard gewerkt aan de ontwikkeling van hun systeem Meloo, waarmee leerkrachten in het primair onderwijs hun lesprogramma vorm kunnen geven en de ontwikkeling van leerlingen inzichtelijk kunnen maken en kunnen volgen.

De potentiële klanten hiervoor zijn zich alleen meestal niet bewust van deze mooie oplossing voor de problemen waar ze in hun werk dagelijks mee te maken hebben. Daarbij vraagt het product een andere denkwijze dan zij gewend zijn.

Leskracht had moeite om met de doelgroep in gesprek te komen en hen bewust te maken van de mogelijkheden.

De oplossing

Vanuit het doelgroeponderzoek kwamen al snel een aantal ideeën voor het maken van goede content; downloads waar de doelgroep direct wat aan heeft maar die ook een goede opening bieden om in gesprek te komen.

Een advertentiecampagne op Facebook leidde in korte tijd tot veel downloads. De volgende stappen? Opvolging met email automation en webinars.

Binnen 3 maanden
de eerste resultaten
Binnen 6 maanden
was het team in staat
om zelf strategieën te ontwikkelen en te testen

Resultaat

Door dit proces samen met het team van Leskracht te doorlopen gaven we hen de tools om zelf verder te kunnen bouwen en stap voor stap op te schalen.

Het probleem

Projecten in de woningbouw hebben meestal een lange doorlooptijd. Het gaat voor klanten natuurlijk ook om een grote uitgave die ze hooguit enkele keren in hun leven doen. Vervolgens heb je vaak nog te maken met vergunningstrajecten en levertijden van materialen. Je moet als bouwbedrijf dus ver vooruit kijken en steeds zorgen dat je sales pijplijn goed gevuld is.

Maar dat was voor Thijs van Montis Bouw nog wel een uitdaging; ‘Ik was veel tijd kwijt met het binnenhalen van werk. Het kostte zoveel tijd om een nieuwe opdracht binnen te halen. We hadden heel veel potentiële klanten waar we afspraken mee hadden en offertes voor maakten die uiteindelijk toch niet serieus genoeg waren.’

De oplossing

De stichting is aangewezen als Algemeen Nut Beoogde Instelling en is daarmee een ‘goede doelen’-stichting. 

Voor het kunnen ontvangen van zowel eenmalige als periodieke giften hebben we een betaalsysteem geïntegreerd. 

Binnenkort zullen we dit uitbreiden met de mogelijkheid om per lopend project te kunnen aangeven waar de donaties voor kunnen worden gebruikt.