Zoekmachine
Optimalisatie (SEO)

Wil je beter vindbaar zijn in Google en andere zoekmachines? Wij helpen met het verbeteren van jouw positie in Google. Zo vinden nieuwe klanten eenvoudig de weg naar jouw website of webshop.

Wat is de rol van SEO in de online marketingfunnel?

Search Engine Optimization (SEO) staat voor het optimaliseren van je website of webshop zodat je hoger scoort in zoekmachines. Het creëren van een optimale vindbaarheid is een goede basis van je marketingstrategie. Een hogere score in Google zorgt er namelijk voor dat klanten jou sneller vinden. Zonder hiervoor te hoeven betalen.

SEO zorgt voor meer bezoekers op je website en vergroot de zichtbaarheid van jouw bedrijf. Is jouw website of webshop nog niet goed vindbaar? Staat jouw site bijvoorbeeld op de 2e of 3e pagina van Google wanneer je zoekt naar een belangrijk trefwoord? Dan is het tijd om in te zetten op zoekmachine optimalisatie.

Om hoger te scoren in Google, optimaliseren we jouw website op basis van drie belangrijke SEO fundamenten:

  • Content
  • Techniek
  • Linkbuilding

Het creëren van goede content:
voor de gebruiker én Google

Content optimalisatie is een belangrijk onderdeel van SEO. Goede content verbetert de autoriteit en relevantie van je website. Dit is belangrijk om hoog te scoren in de zoekmachine resultaten omdat Google eerst de beste en meest relevante website toont.

Maar SEO is meer dan het schrijven van teksten. Met de content op je website wil je je bezoekers goed informeren en overtuigen. Deze teksten moeten aansluiten op de zoekopdrachten van je bezoekers. Wij focussen ons daarom op het creëren van waardevolle content waar de lezer ook echt iets aan heeft.

Ook het beeldmateriaal is onderdeel van de content op jouw website. We richten ons daarom ook op het optimaliseren van video’s en afbeeldingen met de juiste beschrijvingen. Hier kijkt Google ook naar bij het bepalen van jouw positie.

Hoe zit het met linkbuilding en techniek?

Zoekmachines zoals Google en Bing kijken naast unieke content ook naar de technische kant van de website. Laad jouw website niet snel genoeg en haken bezoekers daarom af? Of werkt de zoekfunctie niet goed genoeg? Dan heb je al snel een nadeel ten opzichte van concurrenten in de zoekmachines.

Technische problemen leiden niet alleen tot irritatie bij gebruikers, zoekmachines houden er ook niet van. Een gebruiksvriendelijke website rankt hoger en ontvangt dus meer bezoekers. Maar niet iedereen heeft verstand van de technische kant van SEO. Gelukkig weten wij er alles van!

Linkbuilding uitbesteden

En dan hebben we nog linkbuilding. Met linkbuilding vergroot je de autoriteit van je website. Hoe meer waardevolle links verwijzen naar jouw website, hoe hoger de autoriteit. En hoe hoger jouw website zal ranken in de zoekmachines.

Linkbuilding is het verzamelen van backlinks van andere websites naar jouw website. Het is belangrijk dat je relevante en kwalitatieve links verzamelt. Dit is een tijdrovend en complex proces als je het goed wil doen. Veel bedrijven kiezen er daarom voor om dit uit te besteden. Wij helpen jou daarom graag aan links vanaf kwalitatieve websites die relevant zijn aan jouw bedrijf. Dit doen we onder andere via gastbloggen, partnerpagina’s en bedrijfsgidsen.

Hoe we werken

Een goede SEO-strategie zorgt voor een hogere positie in Google en meer nieuwe bezoekers. Heb je geen tijd om met de drie fundamenten van SEO aan de slag te gaan? Besteed zoekmachine optimalisatie uit aan Gewoon Media. Zo kun jij je focussen op de kerntaken binnen jouw bedrijf en groeit jouw bedrijf steeds verder.

Kennismaking

We starten altijd met een kennismakingsgesprek. Wij bieden voor iedere klant een SEO strategie op maat en zijn daarom benieuwd naar jouw uitdaging. Hebben we een klik? Dan werken we een zoekmachine optimalisatie plan voor je uit.

Voorstel

We maken een persoonlijke planning en begroting. In dit voorstel vertellen we precies wat we gaan doen en hoe we dit gaan doen. Uiteraard nemen we ook de kosten mee.

Optimalisatie

Ben je akkoord met het voorstel? Dan kunnen onze SEO-specialisten aan de slag. We voeren maandelijks optimalisaties uit aan je website of webshop om je organische vindbaarheid continu te verbeteren. Je ontvangt daarnaast rapportages met statistieken en we geven je altijd persoonlijk advies wat betreft jouw online marketing strategie.

Veelgestelde
Vragen

Alles over SEO.

SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachine optimalisatie. Onder SEO vallen alle processen die bijdragen aan het optimaliseren van een website of webshop, zodat deze hoger scoort in zoekmachines.

Met SEO probeer je zo hoog mogelijk te scoren in zoekmachines, zoals Google en Bing. En dit zonder te adverteren.

Een goede SEO strategie bestaat uit honderden verschillende elementen. Maar wij verdelen SEO in drie belangrijke bouwstenen: content, techniek en linkbuilding.

Zoekmachines kijken bij het bepalen van de ranking naar diverse onderdelen en processen van deze drie fundamenten. Denk bijvoorbeeld aan de actualiteit van de content, maar ook aan de gebruiksvriendelijkheid van de website en de kwaliteit van de backlinks.

Aangezien zoekmachine optimalisatie uit ontzettend veel processen en werkzaamheden bestaat, is SEO uitbesteden vaak een goed idee. Voordelen van SEO uitbesteden:

  • Je profiteert van kennis en ervaring.
  • Het algoritme van Google verandert regelmatig.
  • SEO-specialisten zijn altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
  • Je bespaart tijd.
  • Je kunt je bezig houden met de kerntaken van jouw bedrijf.

Naast SEO kan je ook gebruik maken van SEA om nog sneller te scoren in de zoekmachines. SEA staat voor ‘Search Engine Advertising’. Hiermee adverteer je dus in Google om sneller de gewenste posities en bezoekers te bereiken. SEO heeft alleen betrekking op de ‘organische’ resultaten in Google. Dit zijn de zoekresultaten die onder de betaalde advertenties staan.

Wil jij opschalen met SEO? Maak een vrijblijvende afspraak en vertel ons je plannen, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Laat je gegevens achter

Wij nemen contact met je op.